Recept na tuňákový steak

Tuňák

Maso z tuňáka je bohaté na vitamíny A, D, E a celou paletu vitamínů ze skupiny B. Navíc má maso vysoký podíl bílkovin, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Všechny tyto látky jsou pro zdraví očí velmi důležité.

Orientační hodnoty obsahu vitamínů ve 100 g tuňáka:
  • Vitamín A – 655 µg
  • Vitamín B12 – 9,43 µg
  • Vitamín D – 5,7 µg
  • Vitamín E – 1 mg
  • Zinek – 0,6 mg
tuňák

Tuňákový steak

  • Tuňákový steak
  • Máslo
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  1. Vyberte si chlazené tuňákové steaky z filetu.
  2. Před tepelnou úpravou maso nasolte a jemně opepřete čerstvě namletým pepřem a nakonec potřete olivovým olejem.
  3. Steaky opečte z obou stran na grilovací pánvi nebo na přímo na grilu. Dbejte na to, aby byl steak středně propečený (medium)
  4. Hotový steak odložte na předehřátý talíř, dejte na něj lísteček másla, špetku čestvě namletého pepře, vše přikryjte alobalem a nechte cca 2 minuty odpočinout.
  5. Mezitím si připravte na talíř salátové lůžko, na které naaranžujete hotové maso.
  6. Servírujte s čerstvým pečivem. Ideální je francouzská bageta.

U tohoto jídla můžeme s čistým svědomím říci, že v jednoduchosti je síla. Dobrou chuť!

Komentáře

Máte nějaké otázky nebo názor?