Recept na tuňákový steak
Tuňák
Maso z tuňáka je bohaté na vitamíny A, D, E a celou paletu vitamínů ze skupiny B. Navíc má maso vysoký podíl bílkovin, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Všechny tyto látky jsou pro zdraví očí velmi důležité.
Orientační hodnoty obsahu vitamínů ve 100 g tuňáka:- Vitamín A – 655 µg
- Vitamín B12 – 9,43 µg
- Vitamín D – 5,7 µg
- Vitamín E – 1 mg
- Zinek – 0,6 mg
Tuňákový steak
- Tuňákový steak
- Máslo
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Vyberte si chlazené tuňákové steaky z filetu.
- Před tepelnou úpravou maso nasolte a jemně opepřete čerstvě namletým pepřem a nakonec potřete olivovým olejem.
- Steaky opečte z obou stran na grilovací pánvi nebo na přímo na grilu. Dbejte na to, aby byl steak středně propečený (medium)
- Hotový steak odložte na předehřátý talíř, dejte na něj lísteček másla, špetku čestvě namletého pepře, vše přikryjte alobalem a nechte cca 2 minuty odpočinout.
- Mezitím si připravte na talíř salátové lůžko, na které naaranžujete hotové maso.
- Servírujte s čerstvým pečivem. Ideální je francouzská bageta.
U tohoto jídla můžeme s čistým svědomím říci, že v jednoduchosti je síla. Dobrou chuť!
Komentáře